Фрагменти 8

На слици: Друм; Фотографија: matadornetwork.com

На слици: Друм; Фотографија: matadornetwork.com

Са неких места се никада не вратимо

Нека никада не заслужимо

23 thoughts on “Фрагменти 8

        • Знате, Т.
          дубоко сам уверен да је општа, а слободан сам да кажем, и стручна критика, сасвим погрешно разумела и интерпретирала кључне догађаје у филму.
          Сконцентрисано гледање филма упућује на закључак да се у свим доступним приказима филма, не само на српском, већ и енглеском језику, понавља логичка грешка која ствара недопустиву забуну.
          Музика бриљантна ( на страници ФИЛМСКА музика овог блога, постављена је музика из целог филма), глума фасцинантна, камера попут Тарковског и Звјагинцева… филм за који се заиста може рећи да представља визуелну поезију.
          Био бих јако задовољан да могу да проверим лично уверење у погледу горе исречених примедби, и зато се надам да ћете успети да погледате филм.
          Наравно, оригиналну, јужнокорејску верзију, а не амерички римејк.
          ПС. О садржају не рекох ни слово.
          Поздрав Т.

          Свиђа ми се

  1. Možda sam negde kod tebe to već i napisao. 1989., kao vojnik, bio sam na Kosmetu. Nisam imao pojma da se dogodio Gazimestan, nisam bio ni vaspitan tako da imam ikakvu predstavu o tom delu Srbije. Za mene je to bio “tamo neki kraj u kome se dešavaju neke ružne stvari“ ili, još gore, ali tako je: “Tamo neka vukojebina“…
    Bio sam tamo gotovo tri meseca.
    Ni dan danas se nisam vratio.
    Osetio sam nešto, šta god… Odjednom, znao sam da je to moje. Da sam ja tu domaćin.
    I ne, u pravu si, nikada se odatle nisam vratio…

    Свиђа се 1 person

  2. Cesto mi se desi da zanemim, citajuci Vase post- ove, pred dubokom istinitoscu i tragikom koja izvire iz reci, naizgled jednostavnih. Andric je svojevremeno rekao da pisac ima najtezi posao, jer nema alata, u fizickom smislu. Ima samo reci koje iz razgovornog, svakodnevno- banalnog diskursa treba da iskoristi i da ih umetnicki oblikuje, dajuci im visu smislenost, umetnicku vrednost…
    *Slazem se sa ostalima da je muzika divna, a film cu svakako potraziti i pogledati. 🙂
    Pozdrav!

    Свиђа ми се

  3. Повратни пинг: Зејтинлик… | ivinsvet
  4. Повратни пинг: Ходочашће… | ivinsvet

Постави коментар