О носталгији

На слици: Опали лист; Фотографија: www.besplatne-slike.net

На слици: Опали лист; Фотографија: http://www.besplatne-slike.net

 

Не сутони никада над муком. Завејаће те баш онај лист који си одустао да подигнеш са плочника и ставиш међу корице Малог Принца.

***

Неке стазе лишће не прекрије заувек. Оне настављају да шуморе несаницама као крошње високих јабланова. Штета, од њих никада неће постати успомена.

***

Жудњом очајника не хрли кроз лишће. Јер…  обрех се за трагом и пристигох и на врата закуцах, али…

дома ниодкуда. Од тада болом одјекујем.

***

Олистао растанцима, шапнућу само Збогом.

И ти ћеш рећи Не окрећи се Сине.

И ја ћу рећи не дугујем ништа, Оче.

 

 

34 thoughts on “О носталгији

  1. Дозволићу себи да малко из другог угла искоментаришем (хвала на инспирацији,стари момак је мој омиљени рокер и један носталгични уздах за стазе које прођох….и већ годинама ходам без окретања…Хвала Вам , нисам од великих речи али верујем да ме разумете,хвала на дивним тренутцима док читам ваше мисли срочене у стихове.Велики поздрав,Станимире!

    Свиђа се 1 person

  2. Stanimire nemam reči, želim ti da i u novoj godini nastavim da uživam u tvojim delima, mislim da bi ovoj našoj tužnoj današnjici definitivno trebao, čak dobro došao jedan pisac tvog kalibra, formata i vokabulara, deca bi svakako više naučila… ja ostajem tu gde jesam, u fotelji vernog fana… i želim ti da onaj roman ugleda svetlost dana. Živ mi bio i sve najbolje, od srca ti želim! D.

    Свиђа се 2 people

    • Дуле, добри Друже…
      Хвала Ти на лепим речима, на подршци, али…
      Када сам некада давно притиснуо дугменце „Follow“ за Твој блог, разлог је био искрено одушевљење стилом и амбијентом постова.
      Дакле, остајем у ФОТЕЉИ, са ове стране!
      Срдачан поздрав,
      И свако добро у наредној години!

      Свиђа се 1 person

Постави коментар