Наизглед чежња

На слици: Стари Крушевац; Фотографија: slikekrusevca.com

Из вечери у вече ја отварам албум са старим сликама и ми заједно поћутимо. Фотографије, наиме, добро примају моју тишину.

Онда се оне мало заплачу, а ја им шкрто кажем: „Туга је сада посве излишна“.

Потом склопим корице и ми се растанемо као да се ништа није ни догодило…

Како и доликује узгредним љубавницима, уосталом…

 

26 thoughts on “Наизглед чежња

  1. Da razbijem malo ovu lepotu uzvišenih reči jednom običnom crticom iz života: na Fb, koji ti uporno zaobilaziš u širokom luku, neko napisa crticu iz života o tome kako je neki učesnik kviza koji nije znao muziku koju bi valjda svako trebalo da zna, na pitanje šta sluša odgovorio da sluša izvesnog Ž.A. Većina FB korisnika nikad čula za njega, među njima i ja. Proguglam, radoznalost da zadovoljim i vidim fotografije dobrog pevača narodne muzike, ali ne one izvikane što za priču nije ni važno, budući da ima samo jedno dva video snimka iz mlađih dana. I vidim neke snimke iz poslednjih godina.
    E, tu me je uvatila tuga. Ništa ni sada ne fali čoveku, simpatičan, i dalje lepo peva, ima lep osmeh, malo više kg i malo manje kose, duva u onu svoju trubu i dalje sa punim kapacitetom pluća…a opet, to nije to. Nema onog poleta, energije, pokreta pa ni pogleda.
    A kolko sam bila uporna da se „raspitam“ o osobi koju danas neko pominje na pitanje „koju muziku slušaš“… nađoh ga i ovde http://www.tarzanija.com/wd901/ .
    Te tako, dragi S. kako ono beše… sve se menja, sem kamenja.
    Pa i kamen se ponekad prepolovi.

    Свиђа се 1 person

Постави коментар