ЗАВЕШТАЊЕ ПЛЕТЕНИЈА СЛОВЕС

Поштовани посетиоци блога ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС,
Једном приликом, сада већ давног 18.04.2013. године, написао сам на овом блогу „ИЗВИНИ“, верујући да ће ме те речи искупити за сваку несмотреност коју бих могао учинити пишући на блогосфери.
Оне су ме, међутим, осудиле.
Сада је време за коначни растанак и уместо великих речи…

ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС

На слици: „Унутрашњи свет“; Фотографија: http://www.stratisvogiatzis.com/projects/inner-world На слици: „Унутрашњи свет“; Фотографија:                                                      http://www.stratisvogiatzis.com/projects/inner-world

Праштајте. По злу не памтите. У срцу мржњу не носите. И не слутите да она, уствари, носи ваше срдашце. Није снага љубави и истине аршинована мером осветољубивости, већ мером праштања. Праштајте.

Дечицу немојте васпитавати строгим речима, нити куражити бруталношћу, понајмање искушавати хладноћом. Хоће ли имати икога на свету више ако се разочарају у вас? И не заборавите, колико љубави уложите толико ће вам узвратити. Не зато што ће настојати да вам се реванширају истом мером, каква год она била, већ зато што за више неће знати. И праштајте.

Немојте заборављати родитеље. Тужнијих јесени неће бити него што већ јесу. Немојте ни захваљивати ни подразумевати. Пружите нежност и бригу, то је све што је остало. Покуцајте на врата, закорачите…

View original post 147 more words

Advertisements

5 thoughts on “ЗАВЕШТАЊЕ ПЛЕТЕНИЈА СЛОВЕС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s