Свадба

На слици: Евро; Фотографија: Press Online

Из нових рукописа

На свадбу у Чачку, у ресторан чије име нећемо рекламирати, на коју само пристигли са знатним закашњењем, званице су, по устаљеном обичају, младенцима даривале новац. Одмах по уласку у свечану салу, девојка са високим потпетицама, која је за ту, врло неуобичајену прилику, имала улогу хостесе, усмеравала је новодошле сватове у сепаре, где их је, иза паравана, попут оних у здравственим амбулантама, сваког појединачно, односно, породично, дочекивао пар младих особа, строгог израза лица, пред којима је у потпуној дискрецији, отваран полкон-коверат и пребројаван новац намењен будућим супружницима. Утврђена сума је педантно уписивана у предвиђено поље поред имена даваоца, а након обостраног потписивања, гост је добијао копију нумерисане признанице, чиме је окончаван чин примопредаје поклона. У доброј мери затечени, по обављеном ритуалу, спроведени смо до стола где смо провели знатан део вечери. Неколико седмица доцније, у једном сасвим случајном телефонском разговору са даљим рођаком који је церемонију напустио знатно касније од нас, и такорећи међу последњима, сазнали смо да је после поноћи, домаћин славља, на изненађење присутних, прочитао бројеве признаница троје добитника награда. Најиздашнији дародавац  је добио ваучер за 40 литара горива, следећи за 30, а трећи за 20 литара. „Чачанске новине“ су накнадно, позивајући се на добро обавештене изворе из градског одељења за урбанизам, објавиле интригантан чланак о неочекиваном порасту броја захтева за проширење капацитета угоститељских објеката у моравичком округу.

10 thoughts on “Свадба

 1. Hahaha…

  Možda se i desilo
  Mladenci su pozvanicima koji je trebalo da im „uveličaju“ čin nagovestili da su nesolidnog finansijskog stanja i da primopredaja može, tj. poželjno je da se obavi na licu mesta – odmah nakon crkvenog venčanja – u crkvi. Nisu bile predviđene nagrade za najizdašnije darodavce, međutim, pričalo sa da je na nebu, pored vatrometa, moglo da se vidi i po koje ljudsko obličje koje je nezadovoljni mladoženja isprašio i šutnuo tako da je ovaj odleteo kao da se nagutao helijuma.

  Pozdrav Stane!

  Liked by 2 people

 2. Ваша порука није могла бити послата јер садржи садржај који су други корисници на Фацебоок-у пријавили као увредљиве.

  Ovo sam dobila kao odgovor kada sam pokušala da šerujem tekst. Znaš li nešto o tome, druže?

  Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s