Прича „Скопски случај“, уврштена у антологију савремених кратких књижевних форми

На слици: Насловна страна Антологије; Фотографија: https://feniks.net.mk/

На међународном конкурсу Института за науку, алтернативу, културу и уметност – ИНАКУ из Скопља, Фондације за културну и научну афирмацију и презентацију „Македонија презент“ и издавачке куће ФЕНИКС, прича „Скопски случај“ уврштана је у Антологију савремених кратких књижевних форми. Иста је објављена у збирци прича НУЛТИ СЛУЧАЈ. 

***

Пацијент Б.Т. (име познато аутору текста) Универзитетске клинике за психијатрију у Скопљу, који је десет година раније одузео живот супрузи обесивши је змијом на грани јабуковог дрвета, испод прозора спаваће собе, распорио је себи грудни кош ножем којим је до јуче љуштио наранџе и последњим атомима снаге, заривајући шаку између суседних ребара, издахнуо, наочиглед већег броја собних цимера. Професор, доктор З.С. одговорни лекар, тј. водитељ случаја, рекао нам је током вечере у ресторану Скопски мерак, да је покојник до последњег дана опсесивно пребројавао властита ребра, те да је последњих месеци, у часовима најдубљег помрачења ума, запрепашћено тврдио да му и након једне деценије недостаје једно ребро, за које се заклињао, да би коначно морало бити ту.

7 thoughts on “Прича „Скопски случај“, уврштена у антологију савремених кратких књижевних форми

  1. Razmišljajući o komentaru koji ću ostaviti ovde pomislio sam da ne odem predaleko. Zašto? Pa zato što je ova majstorski napisana kratka forma zapravo beskrajna reka kojom plovim do samog izvora postanka, ili ako hoćete, do početka priče…
    A reč koja nedostaje, a koja konačno mora biti ovde, (kao deo mog komentara), je: briljantno!
    Moj naklon Stanimire.

    Liked by 3 people

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s