ЗАВЕШТАЊЕ ПЛЕТЕНИЈА СЛОВЕС


Поштовани посетиоци блога ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС,
Једном приликом, сада већ давног 18.04.2013. године, написао сам на овом блогу „ИЗВИНИ“, верујући да ће ме те речи искупити за сваку несмотреност коју бих могао учинити пишући на блогосфери.
Оне су ме, међутим, осудиле.
Сада је време за коначни растанак и уместо великих речи…

ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС

На слици: „Унутрашњи свет“; Фотографија: http://www.stratisvogiatzis.com/projects/inner-world На слици: „Унутрашњи свет“; Фотографија:                                                      http://www.stratisvogiatzis.com/projects/inner-world

Праштајте. По злу не памтите. У срцу мржњу не носите. И не слутите да она, уствари, носи ваше срдашце. Није снага љубави и истине аршинована мером осветољубивости, већ мером праштања. Праштајте.

Дечицу немојте васпитавати строгим речима, нити куражити бруталношћу, понајмање искушавати хладноћом. Хоће ли имати икога на свету више ако се разочарају у вас? И не заборавите, колико љубави уложите толико ће вам узвратити. Не зато што ће настојати да вам се реванширају истом мером, каква год она била, већ зато што за више неће знати. И праштајте.

Немојте заборављати родитеље. Тужнијих јесени неће бити него што већ јесу. Немојте ни захваљивати ни подразумевати. Пружите нежност и бригу, то је све што је остало. Покуцајте на врата, закорачите…

View original post 147 more words

Advertisements